συμβουλευτικη online & δια ζωσησ

Θεραπεία Ζεύγους

Η συντροφικότητα είναι μία βαθιά ανάγκη του ανθρώπου τόσο βιολογική όσο και συναισθηματική. Το πρόβλημα που προκύπτει στις συντροφικές σχέσεις είναι ότι επειδή έχουμε πλάσει στο μυαλό μας τον ιδανικό σύντροφο προβάλλουμε στο εκάστοτε ταίρι μας τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μας σύμφωνα με το παραπάνω πρότυπο και δεν βλέπουμε τον σύντροφο μας όπως πραγματικά είναι με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να οδηγούνται οι σχέσεις σε αδιέξοδο.

Ξεχνάμε να επικοινωνήσουμε μαζί του/της… επικεντρωνόμαστε σε όσα μας δυσκολεύουν και χάνουμε τους τομείς που είμαστε καλοί συνεργάτες. Η σχέση είναι ένα έργο σε εξέλιξη που έχει ανάγκη την σταθερή φροντίδα και προσπάθεια και των δύο συντρόφων, ώστε να είναι λειτουργική. Είναι ουτοπικό να νομίζουμε πως θα είναι όλα ιδανικά πάντα σε μία σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο μοναδικούς, διαφορετικούς ανθρώπους, επομένως η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για μια ομαλή, υγιή και ισορροπημένη συμβίωση.

θεραπεια ζευγουσ

Στόχος μας

Στη θεραπεία ζεύγους σε πρώτη φάση στοχεύουμε από κοινού στο να σταματήσει το ζευγάρι να ασχολείται με όσα είναι δυσλειτουργικά στη σχέση τους και να εστιάσει σε όσα τους ενώνουν και αποτελούν το θεμέλιο της σύνδεσης τους. Στην πορεία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τον χώρο όπου και οι δύο θα αισθανθούν την ασφάλεια να εκφράσουν τα συναισθήματα τους με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία μεταξύ τους.