ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συμβουλευτική οικογένειας

Η Οικογενειακή θεραπεία απευθύνεται στην οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καθημερινότητά της.
Στόχος της είναι να βελτιώσει τις σχέσεις των μελών της. Nα τις ενδυναμώσει και να απαντήσει σε αιφνίδιες αλλαγές που αναστατώνουν την εύρυθμη λειτουργία της.

Οι λόγοι που συνήθως διαταράσσουν την επικοινωνία και την ισορροπία της είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Eφηβεία, αποχωρισμός μέλους (σπουδές-μετανάστευση-μετοίκηση), ανεργία, διαζύγιο, αρρώστια (χρόνια νόσος-ουσιοεξάρτηση κτλ.), πένθος.

Επίσης, η οικογένεια μπορεί να αποσταθεροποιηθεί λόγω της έλλειψης κατανόησης των ατομικών προβλημάτων των μελών της. Όπως η διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων, η μειωμένη επικοινωνία, και ο τρόπου που παίρνονται οι αποφάσεις.

Στην οικογενειακή θεραπεία δίνεται η δυνατότητα να λύσουμε τις συγκρούσεις. Να αποδεχτούμε την διαφοροποίηση των απόψεων, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Να ενδυναμώσουμε την συνοχή και την συνεκτικότητα της οικογένειας μας. Και τέλος να ανακαλύψουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων

Η Ατομική Ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα (μικρό η μεγαλύτερο). Αυτοί που νοιώθουν ότι η αποδοχή των δυσκολιών ή των ιδιαιτεροτήτων τους αποτελούν είτε το σημείο σύγκρουσης. Τόσο από το κοινωνικό σύνολο, όσο και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Επιπρόσθετα η είσπραξη αρνητικών συναισθημάτων συμβάλλει σε αυτό.

Κάνοντας το πρώτο βήμα

Συνήθως, η απόφαση για την αρχή μιας ψυχοθεραπείας παίρνεται αφού έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια περίοδο μοναξιάς, άγχους, και θυμού. Συνοδευόμενη από διαταραχές και απότομες μεταβολές στη διάθεση μας, μειωμένη αυτοεκτίμηση, αίσθημα έλλειψης σεβασμού από τους οικείους μας. Με ελάχιστες ή και καθόλου ουσιαστικές σχέσεις και δυσκολία να γίνουμε αντιληπτοί από τους γύρω μας. Τόσο στις απόψεις μας, αλλά όσο και στις ανάγκες μας.

Πολλές φορές επίσης, τα καθημερινά μας προβλήματα έχουν αντίκτυπο και στο σώμα μας. Η επιβάρυνση με διάφορα ανεπιθύμητα συμπτώματα (πονοκέφαλοι, στομαχόπονοι, αυξημένη πίεση, δυσκολία στην αναπνοή, ανήσυχο η μειωμένο ύπνο, μυϊκοί πόνοι. Στην περίπτωση μας δεν ευθύνεται η άσκηση, διαταραχές στη διατροφή κτλ.), τα οποία δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με φαρμακευτική αγωγή.

Στόχος

Συνήθως η απάντηση του γιατρού μας είναι ότι ευθύνεται το άγχος μας γι’ αυτά. Η Ατομική Ψυχοθεραπεία έχει ως στόχο να βοηθήσει το άτομο να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που το βασανίζουν. Να το βοηθήσουν να εξελιχθεί, να αποκτήσει το σεβασμό και την αποδοχή πρωταρχικά του εαυτού του αλλά και των οικείων του. Να ενδυναμώσει την αυτοεκτίμηση του, να διευκολύνει την έκφραση των συναισθημάτων και των αναγκών του. Ώστε να αποδεχτεί την διαφορετικότητα του, και να το οδηγήσει σε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Ατομικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής

Η Συμβουλευτική απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν λύση σε συγκεκριμένα προβλήματα και σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αρκετές φορές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ζητήματα που απαιτούν άμεση λύση. Τέτοια είναι η εργασιακή απασχόληση, επαγγελματικός προσανατολισμός, ερχομός παιδιού, επικείμενη αλλαγή κατοικίας κτλ.). Είτε με την ανάγκη λήψης σημαντικών αποφάσεων (γάμος, οικογενειακός προγραμματισμός, αλλαγή εργασίας, μετοίκηση κτλ.). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγχωνόμαστε, να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Απώτερος στόχος

Στόχος της συμβουλευτικής είναι να μας επιτρέψει να εξετάσουμε και να εκτιμήσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν σφαιρικά. Έτσι επιλέγουμε τη καλύτερη δυνατή λύση.
Η Συμβουλευτική δεν αποσκοπεί στην εις βάθος εξέταση της προσωπικότητας μας ούτε αναλύει τις εσωτερικές συγκρούσεις. Αλλά χαρίζει μία νέα οπτική σε θέματα καίρια και επείγοντα, προκειμένου να διευκολύνει την μετάβαση μας σε μία νέα κατάσταση.

Συμβουλευτική Εφήβου

Η Συμβουλευτική αλλά και η Ψυχοθεραπεία Εφήβου απευθύνεται σε όλες τις δυσκολίες που ο έφηβος αντιμετωπίζει στη σχολική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή ζωή.

Συναισθηματικές δυσκολίες σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία αλλά και οι απότομες μεταβολές συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αυτές οι δυσκολίες είναι το εφαλτήριο για τις εσωτερικές αλλά και τις εξωτερικές συγκρούσεις. Μπορούν να αναστατώσουν την οικογένεια αλλά και να επιβαρύνουν τον έφηβο με έντονο συναισθηματικό φορτίο.

Λόγοι συναισθηματικού φορτίου

Οι απότομες μεταβολές στην οικογένεια (διαζύγιο, αποχωρισμός μέλους, αρρώστια, πένθος κτλ.) συμβάλλουν σε αυτό. Επιπροσθέτως οι μεγαλύτερες ευθύνες στο σχολείο, η ανάγκη για έκφραση της σεξουαλικότητας, και η σχολική βία μπορούν να οδηγήσουν τον έφηβο σε αντιδραστικές ή ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ο θυμός, η απόσυρση, η θλίψη, η αδιαφορία, η καταστρεπτικότητα, η κακή σχολική επίδοση, η χρήση αλκοόλ και ουσιών, ο εθισμός από το internet κτλ. Αυτά δυσκολεύουν την επικοινωνία του παιδιού μαζί μας.

Παράλληλα, η περίοδος που ο έφηβος καλείται να επιλέξει την επαγγελματική του πορεία, είναι ιδιαίτερα στρεσσογόνα. Συχνά δεν αισθάνεται έτοιμος, νιώθει μπερδεμένος και φοβάται ότι θα απογοητεύσει τους γύρω του με την επιλογή του.

Αντιμετώπιση

Στόχος της Ψυχοθεραπείας Εφήβου είναι διευκολύνει τον ίδιο να αντιληφθεί τις δυσκολίες του, να τον βοηθήσει να ελέγχει τα συναισθήματα του. Έτσι μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος του, να δημιουργήσει δίαυλους επικοινωνίας με τους γύρω του και να αποτελέσει το έναυσμα για την συναισθηματική ωριμότητα του ατόμου.

Διαδικτυακή Συμβουλευτική

Η Διαδικτυακή συμβουλευτική απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να επισκεφτούν έναν ειδικό. Επίσης υπάρχουν περιοχές που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης. Τέλος σοβαροί λόγοι δεν αφήνουν τους ανθρώπους να δεσμευτούν με την φυσική τους παρουσία σε μια παραδοσιακού τύπου θεραπευτική σχέση.

Μειονεκτήματα

Παρ’ όλα αυτά η Online συμβουλευτική δεν υποκαθιστά την κλασική ψυχοθεραπεία στο γραφείο. Τα εξωλεκτικά μηνύματα είναι πολύ σημαντικά σε αυτή τη διαδικασία. Τέτοια είναι η στάση του σώματος, το βλέμμα, το χρώμα και η ένταση της φωνής. Αυτά ελαχιστοποιούνται και δύναται να χαθούν στην διαδυκτιακή συμβουλευτική. Σημαντικό να αναφερθεί είναι το γεγονός πως άτομα που πάσχουν από κάποια σοβαρή διαταραχή, ή βρίσκονται σε κρίση, οφείλουν να αναζητήσουν ψυχολογική ή ψυχιατρική βοήθεια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βοηθηθούν μέσω της Online Συμβουλευτικής.

Η Online Συμβουλευτική σας παρέχει ένα ασφαλές και εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον, διατηρώντας το απόρρητο, τη σχέση εμπιστοσύνης και τη συνέχεια. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και να καταστεί σαφές πως η διαδικτυακή συμβουλευτική σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά σε κανένα επίπεδο την οποιαδήποτε ψυχολογική θεραπεία. Η θεραπευτική διαδικασία προϋποθέτει την συνολική συμμετοχή αναλυτή και αναλυόμενου.

Λόγοι επιλογής διαδικτυακής συμβουλευτικής

«Ο άνθρωπος συγκροτείται ως αδιαίρετο και αδιάσπαστο δυναμικό όλον. Στην προς θεραπεία διάστασή του απαιτούνται όλες οι πρόνοιες του νομικού πλαισίου, όπως αυτό εκφράζεται από την φιλοσοφία Δικαίου που διαμόρφωσε την εισηγητική έκθεση. Οι τελικοί κανόνες Δικαίου εκφράζονται και στον Κώδικά Ιατρικής Δεοντολογίας.» Ως εκ τούτου, η διαδικτυακή συμβουλευτική δεν προτείνεται αλλά χρησιμοποιείται ως αρχικό εργαλείο.

Έτσι βοηθά ένα άτομο να προετοιμαστεί για την μετάβασή του στο γραφείο του ψυχολόγου. Αυτό είναι το έναυσμα και η δομή της θεραπευτικήσ σχέσης. Είναι «ένα οικοδόμημα διαρκείας σε όλες τις διαστάσεις των πληροφοριών που λαμβάνει ο θεραπευτής. Η πληροφόρησης που αντλεί από τον θεραπευόμενο είναι ελλειπής . Αυτό οφείλεται στις μεταδόσεις τμημάτων τής συμπεριφοράς του με τον τρόπο που τελικώς ο θεραπευόμενος ορίζει. Έτσι ο θεραπευτής δεν έχει ενώπιον του το σύνολο του θεραπευομένου αλλά ένα μέρος του».

Συμβουλευτική ζεύγους

Η Θεραπεία Ζεύγους διαφοροποιείται από την Οικογενειακή Θεραπεία, αλλά και από την Ατομική, και απευθύνεται αποκλειστικά στο ζευγάρι, είτε έχει παιδιά είτε όχι, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των διαπροσωπικών δυσκολιών τους με βάση την καλυτέρευση της σχέσης.

Συχνά μπορεί να νοιώθουμε τον σύντροφο μας απόμακρο, αποστασιοποιημένο, χωρίς κατανόηση και σεβασμό στις ανάγκες μας, απορροφημένο στη ρουτίνα του, με αποτέλεσμα να θυμώνουμε, να νοιώθουμε εγκατάλειψη, μοναξιά, ψυχικό πόνο, αβεβαιότητα, έλλειψη αγάπης και αποδοχής. Επίσης, αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επιθυμία του συντρόφου μας, να «αλλάξει» την προσωπικότητά μας, επιδίδοντάς μας ευθύνες, με αποτέλεσμα να στοχοποιούμαστε για όλα τα «δεινά» της σχέσης.

Αντιμετώπιση

Η Θεραπεία Ζεύγους αποσκοπεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αναγκάζουν το ζευγάρι να απομακρύνεται συναισθηματικά και δημιουργούν χάσμα στην μεταξύ τους επικοινωνία.

Στόχος της Θεραπείας Ζεύγους είναι να επαναφέρει την κατανόηση, την επικοινωνία, την αποδοχή, να δημιουργήσει την βάση για την μέση οδό σε θέματα που υπάρχει διάσταση, να εξομαλύνει τις συγκρούσεις και να οδηγήσει το ζευγάρι στην καλύτερη για εκείνους απόφαση.

Συνεδριες Εργοθεραπειάς Κατ’Οίκον

Η Εργοθεραπεία είναι επιστήμη αποκατάστασης που προωθεί την υγεία παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες.
Οι Εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν,
ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων. Ο Εργοθεραπευτής βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους
και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας. Ο απώτερος στόχος της Εργοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα
να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Επιπλέον, οι Εργοθεραπευτές ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την αντιμετώπιση
των επιπτώσεων των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στον αποκλεισμό και τη στέρηση έργου.
Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού…

Η παιδιατρική Εργοθεραπεία εστιάζει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών που χρειάζονται στα παιδιά, ώστε να εξελιχθούν σε αυτόνομους και λειτουργικούς ενήλικες. Μπορεί να βοηθήσει παιδιά που ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών κατηγοριών όπως είναι οι κινητικές αναπηρίες, οι νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές και οι μαθησιακές δυσκολίες.

Η παιδιατρική Εργοθεραπεία προλαμβάνει δυσκολίες και παρεμβαίνει ώστε να αναπτυχθούν :

  • Ο γνωστικός τομέας
  • Η λεπτή κινητικότητα
  • Η αδρή κινητικότητα
  • Οι κοινωνικές δεξιότητες
  • Η αυτοφροντίδα

Η παρέμβαση γίνεται μέσω του έργου. Στοχοκατευθυνόμενες και εξατομικευμένες δραστηριότητες, έχουν ως στόχο, μέσα πάντα από το παιχνίδι, να δώσουν κίνητρο στα παιδιά, να μειώσουν το άγχος τους και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν όλους τους παραπάνω τομείς.