συμβουλευτικη online & δια ζωσησ

Συμβουλευτική Γονέων

Με τον ερχομό ενός παιδιού στον κόσμο εκτός από τα συναισθήματα αγάπης και ενδιαφέροντος γι’ αυτό το παιδί, ταυτόχρονα γεννιέται και το αίσθημα ευθύνης καθώς και η ανησυχία/άγχος των γονέων, τα οποία συναισθήματα θα τους συντροφεύουν για όλη τους την ζωή στο εξής.

Στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους γονείς και το παιδί, καθώς εκείνο μεγαλώνει, είναι ευθύνη των πρώτων να παρέχουν ένα περιβάλλον ασφάλειας όπου θα υπάρχει ο χώρος για το παιδί να εκφράζει το συναίσθημα του και να μάθει να το διαχειρίζεται και να το επικοινωνεί.

Το παιδί από μόνο του είναι ανίκανο/ αδύναμο να καλύψει τις ανάγκες του και χρειάζεται την φροντίδα των γονιών του, πόσο μάλλον για να ρυθμίζεται συναισθηματικά.

Από τη στιγμή που ένα παιδί συλλαμβάνεται αποκτά υπόσταση μέσω των γονιών του που αρχίζουν να το φαντασιώνονται.
Το πρόβλημα στην ανατροφή και τη σχέση γενικότερα ξεκινάει όταν οι γονείς αρχίζουν να προβάλουν σε αυτό δικές τους ανάγκες και επιθυμίες ξεχνώντας πολλές φορές την ξεχωριστή ύπαρξη του παιδιού τους.

συμβουλευτικη γονεων

Στόχος μας

Στόχος λοιπόν της υπηρεσίας της συμβουλευτικής είναι όλα τα μέλη της οικογένειας να αντιληφθούν το ρόλο τους, τα όρια και την ξεχωριστή ύπαρξη του καθενός με αποτέλεσμα την ομαλή επικοινωνία και την υγιή σύνδεση και συνύπαρξη.