Ψυχολόγοι “Κοντά μου”

Βρες τον Ψυχολόγο που θα είναι Κοντά Σου, όσο μακριά κι αν είσαι.

Με έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη και την εξέλιξη, θα δημιουργήσουμε για σένα μια θεραπευτική εμπειρία όπου θα βρεις τη φωνή σου και το δικό σου μονοπάτι προς τον εαυτό σου.

Νιώσε Ασφαλής Κοντά Μας

Ο κόσμος τρέχει κι εσύ κάνεις το καλύτερο που μπορείς για τον εαυτό σου. Σκέφτεσαι καιρό την ψυχοθεραπεία, αλλά έχεις λίγο χρόνο, ζεις στο εξωτερικό ή επειδή έχεις αντικειμενική δυσκολία να βγαίνεις από το σπίτι. Η online θεραπεία είναι μια εναλλακτική, αλλά μήπως αναρωτιέσαι αν είναι εξίσου αποτελεσματική;

Η προσέγγισή μας είναι από ανθρώπους για ανθρώπους.

Στο “Κοντά μου”, δεν είσαι απλώς ένας ακόμη χρήστης στο σύστημα. Είσαι ένας άνθρωπος με μια μοναδική ιστορία, και η θεραπευτική σου εμπειρία πρέπει να έχει τη φροντίδα και την προσοχή που της αξίζει.

Γι’ αυτό, μέσα από τις πληροφορίες που θα μοιραστείς μαζί μας, θα αξιολογήσουμε προσεκτικά ποιος από την έμπειρη ομάδα μας είναι ο κατάλληλος θεραπευτής για τις ανάγκες σου.

Δες πώς μπορούμε να σε Βοηθήσουμε

Ατομική Ψυχοθεραπεία

H Aτομική Ψυχοθεραπεία είναι ιδανική για σένα που αναζητάς μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σου και γερά πατήματα για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ζωής. Αν νιώθεις άγχος, στρες, θυμό, φόβο ή θέλεις να ενισχύσεις την αυτογνωσία σου, οι εξειδικευμένοι θεραπευτές μας είναι εδώ για να σου προσφέρουν έναν υποστηρικτικό χώρο, ένα χώρο εμπιστοσύνης, για να νιώσεις καλύτερα και να εξελιχθείς.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η Θεραπευτική Ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, στην οποία θα βρεις κατανόηση και θα αναπτυχθείς μέσα από κοινές ιστορίες, αλλά και εντελώς διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα. Βέβαια, αυτή η μικρή κοινωνία είναι ασφαλής, έχει κανόνες και όρια που θα σε προστατεύουν και θα σου δώσουν την δυνατότητα να παρατηρήσεις και να εξελίξεις τον εαυτό σου, με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό.

Συμβουλευτική Εφήβων

Η εφηβεία είναι η δεύτερη φορά στη ζωή ενός ανθρώπου όπου καλείται να επαναπροσδιορίσει τον κόσμο του. Στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας εφήβων είναι να δημιουργηθεί το πλαίσιο και εκείνη η σχέση εμπιστοσύνης όπου ο έφηβος θα νιώσει την ασφάλεια να εκφράσει τα αντικρουόμενα αισθήματά του, να απενοχοποιηθει, να ωριμάσει και να προχωρήσει προς την ενηλικίωση.

Συμβουλευτική Παιδιών

Στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας σε παιδιά είναι να δοθεί προτεραιότητα στην αποτελεσματική και λειτουργική ψυχοσυναισθηματική έκφραση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παιγνιώδους μορφής αλληλεπίδρασης, που του προσφέρει το πλαίσιο για να αναπαραστήσει με ευκολία, μέσω μιας συμβολικής γλώσσας, σκέψεις και συναισθήματα τα οποία ίσως δυσκολευόταν να εκφράσει λεκτικά και να μάθει να τα διαχειρίζεται.

Συμβουλευτική Γονέων

Καθώς ένα παιδί μεγαλώνει, είναι σημαντικό οι γονείς να του εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας, μέσα στο οποίο θα μπορεί να εκφράζεται και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Έτσι, στόχος στη Συμβουλευτική Γονέων είναι όλα τα μέλη της οικογένειας να αντιληφθούν το ρόλο τους, τα όρια και την ξεχωριστή ύπαρξη του καθενός με αποτέλεσμα την ομαλή επικοινωνία και την υγιή σύνδεση και συνύπαρξη.

Θεραπεία Ζεύγους

Στη Θεραπεία Ζεύγους, δημιουργούμε έναν ασφαλη χώρο έκφρασης. Έτσι, και οι δύο θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας, με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ σας.

Γνώρισε την Ομάδα που θα είναι Κοντά Σου

Βάσει αυστηρών αξιολογικών κριτηρίων και με θεμέλιο την κοινή μας φιλοσοφία ότι κάθε άτομο αξίζει μια ξεχωριστή και ανθρώπινη προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα επαγγγελματιών. Και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν.

Σπούδασα Ψυχολογία και είμαι κάτοχος Degree Of Bachelor Of Arts, Major Psychology από το State University Of New York, Empire State College. Έχω Δίπλωμα στις Βασικές Αρχές Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων καθώς και εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και τις Βασικές Τεχνικές της από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας “Έρεισμα”.

Έχω συνεργαστεί με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στην αποασυλοποίηση, κοινωνικο-οικονομική Επανένταξη και υποστήριξη των Ψυχικά Ασθενών και ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση, με το Κέντρο Ενημέρωσης Δημοτών του Δήμου Αλίμου στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων. Τέλος, διατηρώ το ατομικό μου γραφείο από το 2012.

Αθηνά Σπανού

Ψυχολόγος

Σπούδασα Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski στη Σόφια της Βουλγαρίας, και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εξελικτική Ψυχολογία. Έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης στην Ιατρική Ψυχολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι κάτοχος Νόμιμης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και έχω εκπαιδευτεί στην Ψυχαναλυτική – Ψυχοδυναμική προσέγγιση. Τέλος, διατηρώ το ατομικό μου γραφείο από το 2007.

Έχω συνεργαστεί με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων, με το Αθλητικό κέντρο Αλίμου, με το Ψυχοκοινωνικό φορέα Βάση καθώς και με το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Λαμίας.

Άννα Κουμπούλη

Ψυχολόγος

Είμαι κάτοχος πτυχίου νοσηλευτικής από το ΤΕΙ Αθηνών και παρακολουθώ το τμήμα κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Έχω εκπαιδευτεί στη Σωματικά επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Unity Energetics International Institute και κατέχω πιστοποίηση στην «τεχνική της άδειας καρέκλας» καθώς και στην Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία.

Στην πολυετή επαγγελματική εμπειρία μου κοντά σε εφήβους και τις οικογένειές τους έχω εκπαιδευτεί σε τομείς όπως ο συντονισμός ομάδων, διαχείριση συμπεριφορών, υποστήριξη ζωής, καθώς και στην ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Λίνα Τσορβατζή

Ψυχοθεραπεύτρια

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έχω επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην Ψυχιατρική του Παιδιού και του Εφήβου. Είμαι κάτοχος νόμιμης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και έχω εκπαιδευτεί στην Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας. 

Έχω δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης στον χώρο της Ψυχολογίας σε οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω και τo Best Buddies Greece από το 2016. Από το 2020 εργάζομαι ως Ψυχολόγος σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης  προσφύγων και μεταναστών. Έχω εργαστεί στους φορείς ΕΚΠΟΣΠΟ Νόστος και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Μαρία Χωριανοπούλου

Ψυχολόγος

Σπούδασα στην Αγγλία και έλαβα πτυχίο Ψυχολογίας από το “Manchester Metropolitan University”. Είμαι αναγνωρισμένη από το ΔΙΚΑΤΣΑ και έχω άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχω ολοκληρώσει 3ετής εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία.  Καθώς και έχω λάβει εξειδικευμένες επιμορφώσεις 9μηνων σεμιναρίων Σχολικής Ψυχολογίας, Αυτισμός , Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

Έχω εργαστεί σε ΜΚΟ δομές αποασυλοποίησης και κοινωνικές – οικονομικής επανένταξης ψυχικά ασθενών. Έχω διατελέσει ως αναπληρώτρια με την ειδικότητα της Ψυχολόγου σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και οικογενειών.

Έφη Βισβίκη

Ψυχολόγος

Το Μπιζέλι είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας μας. Μας επέλεξε και δεν την επιλέξαμε όταν σε μία βδομάδα που χρειάστηκε να την φιλοξενήσουμε έκανε ανθρώπους να εκφράσουν συναίσθημα όπως δεν το είχαν κάνει πριν.

Συνδυάζει χαρακτηριστικά από όλες όσες απαρτίζουμε αυτό το γραφείο. Είναι φροντιστική, συνεπής, άμεση, στοργική , διακριτική, με ένα απίστευτο ένστικτο επιβίωσης και ενσυναίσθηση.

Χάρη στο ένστικτο επιβίωσης απέδειξε ότι το θέμα της δεν είναι να βρει έναν άνθρωπο για να υπάρξει αλλά να επιλέξει τον άνθρωπο με τον οποίο θα συνυπάρξει καθώς και την ποιότητα ζωής που θα έχει υπερβαίνοντας την καθήλωση του φόβου και συνεχίζοντας… Αυτό είναι το Μπιζέλι, ο σκύλος θεραπευτικού αγγίγματος του γραφείου μας.

Μπιζέλι

Σκύλος Θεραπευτικού Αγγίγματος

Πώς Μπορώ Να Ξεκινήσω;

Βήμα 1

Ξεκίνησε απαντώντας σε μερικές γρήγορες και απλές ερωτήσεις. Αυτές οι πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες σου και τις προσδοκίες σου από την ψυχοθεραπεία και να σε συνδέσουμε με τον ιδανικό θεραπευτή από την ομάδα μας.

Βήμα 2

Μόλις λάβουμε τις απαντήσεις σου, θα τις αξιολογήσουμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σου συστήσουμε τον κατάλληλο θεραπευτή για σένα.

Βήμα 3

Μαζί με το θεραπευτή σου, θα συμφωνήσετε πότε επιθυμείς να ξεκινήσετε την online ψυχοθεραπεία και θα σε ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. Θέλουμε, πριν ξεκινήσεις να αισθάνεσαι απόλυτα ασφαλής και να σου έχει λυθεί κάθε απορία ή ανησυχία.

Συχνές Ερωτήσεις:

Γιατί να εμπιστευθώ το Κοντά μου;

Τα προβλήματα της καθημερινότητας φαίνοται ακόμη πιο μεγάλα όταν τα αντιμετωπίζουμε μόνοι. Η αναζήτηση λύσεων συχνά οδηγεί σε περιστροφή γύρω από τα ίδια ερωτήματα, εξαντλώντας τις ψυχικές μας δυνάμεις και αφήνοντάς μας κουρασμένους και απογοητευμένους. Εκείνες τις στιγμές, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη είναι η πιο ώριμη και αποτελεσματική επιλογή.

Στο Κοντά Μου, γνωρίζοντας της προκλήσεις ένος τέτοιου νέου βήματος, έχουμε εξασφαλίσει τις συνθήκες που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής για να ξεκινήσεις το θεραπευτικό σου ταξίδι.

Εξειδικευμένοι Θεραπευτές: Συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες θεραπευτές που έχουν υψηλή εκπαίδευση και εμπειρία, εγγυώμενοι την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της υποστήριξης που προσφέρουμε.

Προσωποποιημένη Προσέγγιση: Κάθε θεραπευτική διαδρομή είναι μοναδική, διαμορφωμένη για να ταιριάζει με τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις σου, διασφαλίζοντας μια βαθύτερη και μεταμορφωτική εμπειρία.

Οι online Συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom, γιατί είναι αξιόπιστη κι εύκολη στη χρήση.

Πριν την πρώτη συνεδρία είναι πιθανό και λογικό να αισθάνεσαι άγχος ή αγωνία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναλογιστείς τους στόχους που θέλεις να πετύχεις μέσω της ψυχοθεραπείας. Φυσικά, ο θεραπευτής σου θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νιώσεις εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Θεραπευόμενος & Ψυχοθεραπεία Online

Ο θεραπευόμενος οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα ενημερωτικά κείμενα για να λάβει γνώση για την διαδικασία, τους κινδύνους και τα οφέλη.

Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του θεραπευόμενου ή παρέμβαση από hackers ή internet providers ή από αποστολή των μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση, ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Για κάθε ψευδή δήλωση του θεραπευόμενου δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος.

Ο θεραπευόμενος διαβάζει προσεκτικά τις πληροφορίες για τον ψυχολόγο, τον αξιολογεί και συμφωνεί στο να λάβει υπηρεσίες Διαδικτυακής Συμβουλευτικής.

Ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής πρέπει να είναι ανάλογα καταρτισμένος και εξοικειωμένος με την Ψυχοθεραπεία online και βέβαια δεσμεύεται από τους αντίστοιχους κανόνες δεοντολογίας. Το απόρρητο αίρεται στις περιπτώσεις κινδύνου της ζωής του θεραπευόμενου ή τρίτου προσώπου, όπως και στην παραδοσιακή ψυχοθεραπεία. Ο διεθνής οργανισμός που αφορά την ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική εξ αποστάσεως είναι ο ISMHO. Οι ψυχολόγοι/ψυχοθεραπευτές της ομάδας μας εφαρμόζουν τις πρότυπες οδηγίες του International Society for Mental Health Online – ISHMO στην εφαρμογή της online ψυχοθεραπείας.

Ψυχολόγοι “Κοντά μου”